Han går!!! One up, one to go...

Lilleman är numera en elva och en halvmånaders upprättstående liten kille, han går!! Det är helt galet egentligen hur fort det gått, känns som det var för någon vecka sedan bara som han stod och balanserade och nu så går han verkligen. Lite vingligt, lite svajjigt (så sött att man dör lite.. åååh) men ändå målmedvetet. Och så glad han är när han går, kan förstå att det är en stor sensation även för honom såklart, en liten gående solstråle! Lite mindre nöjd är han när han till slut faller på rompen men det är ju förståeligt, eller hur - vem hade inte varit det? Emmi är inte riktigt där än, hon står och balanserar lite ibland men är inte så sugen på att gå utan att man håller henne i handen. Men vi resonerar så här, hon var ju först med så mycket annat som krypandet, vändandet från rygg till mage, tänder och att greppa saker, så något kan han ju vara först med. Hon får helt enkelt unna honom att vara först ibland, haha. 
 
På tal om de fantastiska actionbilderna nedan så är alla ställen som de inte får vara på numera deras favoritställen - som toaletten typ. Allt står på handfatet nu, toarullar (efter att Emmi ätit upp typ fem rullar, eller var det sex? Man orkar ju inte räkna till slut), toalettborsten och rengöringsmedel. Det är inte värt det när man ser att toaborsten ligger på golvet efter att de haft en räd inne på toan, jag menar vem vet vad de gjort med den? Uuuuuääääh. Igen uuuuääääh. Så, enkelt beslut som gör mitt liv så mycket lättare, ta bort allt från golvet när de små upptäckarmarodörerna är i farten. Då kan de undersöka allt som är ofarligt och väggfast.. haha.. Hur som helst, tillbaks till gåendet - den STORA sensationen - ja ni ser ju nedan, ingen tråkig gångstil den här sköna lilla pyjamaskillen har! 
 
Kolla här mammi, nu har jag lekt färdigt på toan, har säkert händerna fulla av härliga bakterier och är klar att jaga dig.. Kom så kan vi kramas mammi!! 
 
Mäh, vänta då. Jag vill ju bara komma till dig och mysa lite...
 
Aja, vi går väl in och kramas här då. Nu har jag gått skitlångt mammi, måste vi gå längre? 
 
Äschje, jag sätter mig här lite i stället och så kanske man får en bacillkram nu? 
 
Å ja, klart han fick en kraaam till slut men det är svårt att fota sig själv med ett barn i famnen som kramas. :) Bacillerna får man ta på köpet, det är ju trots allt säkerligen redan både kräks-, bajs- och kissbakterier överallt i det här huset efter alla blöjluftningar, bajsläckage och kräksepisoder som har inträffat här. Låter det lite äckligt? Jag förstår dig om de gör det, men man hinner inte ojja sig så himla mycket när man får tvillingar, im just telling you! 
 
Gonatt! 

We love Bobby Cars

I doppresent i somras fick de var sin Bobby Car av farmors syster och hennes man, fantastiska bilar som kan underhålla barnen i timmar. YAY!! Vi har bundit snören i fören och drar runt dem. Fram och tillbaks i trädgården, fram och tillbaks, fram och tillbaks. Ja, ni fattar nog. Det går att köra på tills, ja tills man inte orkar själv längre för de säger inte stopp. Lilleman sitter lite sött och säger uuuuumm, uuuuum, uuuum när man kör runt och lillpruttan ler nästan hela tiden. Ler och skrattar och är en helt underbar liten solstråle. Vi har ju inga perfekta skor till dem än så vi kör på moccasiner över strumporna bara och det blir lite kallt efter en stunds lekande om det är fuktigt ute (vilket ni alla vet att det är nu) memo to self - måste hitta skor som passar dem nu. Får bli dagens mission kanske? 
 
Man har tappat en fälg (hur grymt är inte det att tjejbilen har mycket bredare däck och fälgar?! We like!) men är glad ändå, det går ju att leka med dem i stället. Emmi är sjukt nöjd! Mössan hon har på sig har jag sytt själv, jätteenkelt att göra, tyget hittade jag på tyg.se.  
 
 
Mammi, jag tar fälgen i handen i stället. Känner att jag vill vifta lite med den. Wihiii!  
 
Startklara bäbisar. Hur söta kan ni vara?! Älsklingar. 
 
Att vara ute över huvudtaget är ganska intressant nu, det är inte så himla många gånger de suttit i gräset eller känt på en pinne, ett löv eller jord (förutom varenda kruka man har inne då.. hrmm..). Både Todd och Emmi är facinerade av allt utomhus och smakar gärna - på allt. Ååh vad mycket saker man plockar ut ur munnen på dem nu, helt galet hur de ens hinner med att stoppa munnarna fulla med så mycket saker. Små upptäckarsnillen de där två, kommer nog bli sjukt smarta! :) 
 
Åh, vad är det jag ser? En pinne. Spännande. Hrmm. Ska nog ta den tror jag!  
 
Jepp, den är ganska härlig att känna på och dra i. Ska man göra nåt mer med den innan mamma tar bort den? Just det ja... hur kunde jag nästan glömma?? 
 
.. jag vill ju smaka på den. Ja jo, ganska så go för att vara en pinne tycker jag. Fyra av fem sensationspoäng skulle jag ge den! 
 
Kram på er och ha en bra dag! 

Stolarna som skall kläs om

Såhär ser stolarna ut som jag skall "fixa till" eller ja, göra om till något nytt. Själva stolarna var faktiskt rätt fina i sin träfärg med men jag vill göra något nytt och mer färgglatt. Tyget har ni ju sett sedan tidigare och nu inväntar jag bara leveransen som är på väg, yay! 
 
 
Såhär såg de ut när de var lackade och efter att jag slipat en stol (nästan klart i alla fall) så ser det lite annorlunda ut. Lacken är borta och färgen blir lite mer träig och matt. De små detaljerna är inte klara än som ni kanske ser på bilden nedan och det skall detaljslipas lite mer så fort jag fått tag på rätt sandpapper och har lite tid.. haha.. 
 
 
Inga tråkiga verktyg jag fick leka med när det slipades i garaget. Man känner sig lite som en superhero med extrakrafter, haha.. eller ja, rätt häftig känner jag mig i alla fall. Det är kul att jobba med riktiga verktyg och känna sig lite selfmade. 
 
 
Återkommer när jag börjar måla dem och tyget kommit, ska bli så kul att se förändringen. Tänker mig just nu en lite turkos färg på stolarna och det färgglada tyget, mmmm, i mitt huvud ser det fantastiskt ut och det ska bli superkul att få visa upp det färdiga resultatet, I hope! :) 
 
ps. så här ser tyget ut om ni inte vill leta upp det. ds.