Vad hände egentligen 2014?

En liten sammanfattning över 2014 kan väl vara på sin plats så här två veckor in i 2015. Då ska vi se, vad har egentligen hänt? Vad. Har. Hänt. MYCKET!! 
 
I januari fick vi reda på vilka det var som låg i magen, en liten tjej och en liten grabb. Som vi längtade tills de skulle komma ut, kändes som en halv evighet och nu såhär i efterhand så gick det ju så snabbt. Emmi och Todd kom till världen i slutet av april, lite mer än fem veckor för tidigt men inga var lyckligare än vi för det. Till sommaren köpte vi ett hus, vi som egentligen skulle bo kvar i stan, i en lite större lägenhet bara. En lite större lägenhet med hiss.... Vi var så inställda på lägenhet och hus kändes väldigt avlägset. Men ungefär en kvart efter att barnen kommit till världen kändes allt annorlunda, klart vi skulle bo i hus! Sjukt hur hjärnan funkar, lägenhet lägenhet lägenhet - nu kom två barn - hus hus hus hus trädgård hus hus.. Haha.. men det är väl någon sorts föräldrainstinkt att man skall vilja bo i hus när man har barn, vad vet jag? Hur som helst, jag ÄLSKAR det! Vårt hus alltså.. 
 
Ytterligare ett plus är att man slipper bära upp och ner barnen hela tiden i ett alldeles för smalt trapphus. Eller ja, just här ser ni ju att jag inte bar dem hela tiden... hihi.. tänk vad små de var då!
 
 
Vi sålde även lägenheten på sommaren, fort som tusan skulle det gå, och det gjorde det med. På bara några veckor fixade vi till allt, flyttade ut alla barnsaker, fotade för mäklarbyrån, visade lägenheten om och om igen och så vips var den såld. Varje gång det var visning skulle vi flytta ut och tillbaks allt som hade med barnen att göra - skötbord, säng, kläder, filtar, babygym och allt möjligt annat. Har man ett barn vet man hur mycket saker som bara finns där, tänk er det gånger två. Kan säga att det var en hektisk tid, minst sagt. Hade vi inte fått hjälp från våra familjer så vet jag inte vad vi hade gjort, family is good!! 
 
I slutet på juli fyllde barnen tre månader och så döptes de. Det var den varmaste dagen på hela sommaren antagligen, men det var riktigt lyckat! Efter dopet grillade vi burgare och bjöd på stora prinsesstårtor i ljusblått och rosa, allt i ett båthus vid havet. Det var nästan 60 vuxna och 30 barn, lite lätt kaotiskt kan man säga...
 
Sen flyttade vi in i huset, renoverade, fixade, handlade möbler och allt möjligt. Så här fint var det i somras innan vi flyttade in!
 
 
 
 
....fast forward så var vi i stort sett klara med inflytt och möblemang i slutet på september, då fyllde tvillingarna fem månader. De började äta annat än bröstmjölk och det gick hur bra som helst, nästan lite för bra för efter ett tag ville de inte ha så mycket annat än just annan mat, förutom på nätterna då de gärna ammade fortfarande. På dagarna gick huvudena bara runt om man försökte amma och allt annat var mer spännande än att äta från sin gamla dammiga morsa (typ så jag kände mig då i alla fall). Fast ganska så skönt att det gick så naturligt att trappa ner på ammandet och i december så ammade jag bara två gånger på natten, eller ja sen kväll och tidig morgon, då var tvillingarna lite mer än sju månader. De flyttade in i sitt egna rum i december med, stort tyckte jag som var lite mammig och inte helt sugen på att flytta ut dem men det har gått jättebra även om det är lite mer springa upp och gå på nätterna.. men och andra sidan så hör man ju inte de små gnällen längre och då somnar de ofta om av sig själva i stället. Så win-win skulle jag säga med det! :) 
 
Innan jul slutade jag amma helt och det gick hur enkelt som helst, så orolig jag var helt i onödan! Vi bestämde oss för att sluta med elvaammningen på kvällen och låta dem sova så länge de kunde i stället och redan första natten sov de nästan till fem på morgonen från sju på kvällen, yay!! Andra natten så fick jag dem att somna om i stället för att amma vid femtiden på morgonen och det gick galant, de vaknade vid halv sju och fick i stället gröt vid sju som frukost och var jättenöjda med det. Vips så ammade jag inte den natten och så slutade jag där direkt, lika bra att köra på när det ändå gick så bra, eller hur? Efter det har det gått riktigt bra att sova hela nätterna, eller ja det är inte det att de sover hela nätterna alltid.. haha.. man är uppe några gånger per natt och sätter in nappar och tröstar lite, men ändå rätt bra för att vara två som ibland väcker varann, man ska inte klaga när det mesta gått så bra. 
 
Det blev jul som vi firade både hemma hos oss i huset och hemma hos A´s syster, det var sjukt mysigt och barnens första jul med julklappar, gran, tomtar och allt som hör julen till. Så här söta var de på julafton när de fick sina julklappar som Nissen lämnat i deras strumpor... Rätt go julstämning på bilden, eller hur? Grönt gräs och sol ute, haha.. det känns mer som vår än jul. 
 
 
På nyårsafton var vi hemma hos goda vänner och firade in det nya året, supermysig dag och kväll med god mat och många skratt, äntligen fick vi en familjebild där alla är med och ser glada ut, typ. Det är inte lätt skall ni veta, haha.. det är det verkligen inte! 
 
 
Gott Nytt År från oss! 

Kommentera här: